Leffe Niet Gemaakt Door Monniken In Abdij: Amerikaanse Bierdrinker Dient Klacht In

THE GOOD LIFE

APRIL 6, 2016

BRUNO SCHEERS

Een Amerikaanse bierdrinker sleept AB Inbev voor de rechter nadat hij Leffe had gekocht. Henry Vasquez, een oogarts uit Miami, stelt dat hij misleid werd. Hij geloofde immers dat Leffe door monniken werd gebrouwen in een Belgische abdij, maar het bier komt in werkelijkheid uit een fabriek waar ook Stella Artois wordt gebrouwen. Vasquez voert aan dat de opschriften op de verpakking van het bier misleidend zijn en dat hij dus te veel betaalde voor zijn Leffe bruin en blond.

Volgens Vasquez draait AB Inbev de klant een rad voor het oog wanneer ze Leffe aanprijzen als een kwaliteitsproduct dat “voor het eerst werd gebrouwen en geperfectioneerd door Belgische monniken in 1240, en dat die kwaliteit wordt gehandhaafd “door 750 jaar Belgische traditie”. De afbeelding van de klokkentoren van een abdij op het label vindt hij ook misleidend.

De bierliefhebber voert aan dat Leffe, in tegenstelling tot andere Belgische bieren zoals Chimay, niet in een abdij wordt gebrouwen. De abdij van Leffe, zo snorde de Amerikaan op, werd immers in 1794 vernield.