WAT WE MEENEMEN UIT BELGIË

THE GOOD LIFE

MARCH 22, 2010

Lezeres Veronique Thiteca zweert bij de aloude remedie “Eau de Carme”. Eau de mélisse des Carmes, zoals het goedje voluit heet, is een tinctuur van melissekruid dat vroeger door de Karmelietessen werd bereid (vandaar die “Carmes”). In Duitsland staat het bekend als “Klosterfrau” en ook in Frankrijk is het populair.

Mijn eigen grootmoeder deelde dit middel zuinigjes uit aan ons, haar kleinkinderen, – een paar druppels op een suikerklontje – in gevallen van hevige maagpijn, maar Veronique, die haar druppeltjes in water neemt zegt dat zij ook wonderen doen voor allerlei andere kwaaltjes, inclusief zenuwen.

In geval u niet direct naar België reist kunt u het altijd zelf proberen met het recept dat links is afgedrukt. Op uw gezondheid!

Lezeres Veronique Thiteca zweert bij de aloude remedie “Eau de Carme”. Eau de mélisse des Carmes, zoals het goedje voluit heet, is een tinctuur van melissekruid dat vroeger door de Karmelietessen werd bereid (vandaar die “Carmes”). In Duitsland staat het bekend als “Klosterfrau” en ook in Frankrijk is het populair.

Mijn eigen grootmoeder deelde dit middel zuinigjes uit aan ons, haar kleinkinderen, – een paar druppels op een suikerklontje – in gevallen van hevige maagpijn, maar Veronique, die haar druppeltjes in water neemt zegt dat zij ook wonderen doen voor allerlei andere kwaaltjes, inclusief zenuwen.

In geval u niet direct naar België reist kunt u het altijd zelf proberen met het recept dat links is afgedrukt. Op uw gezondheid!