OLYMPISCHE SPELEN

MARCH 22, 2010

België onopvallend in Vancouver

De Olympische winterspelen zitten er weer op, maar we betwijfelen of onze Belgen in Amerika het nieuws hebben gehaald. Ondanks de acht deelnemers die onze driekleur vertegenwoordigden, was de buit pover.

Onze shorttracker Pieter Gysel zag zich vooral genekt door de moeilijke lotingen op de 1000 en 500 meter. Op de 1500 meter haalde hij wel een negende plaats. De meest opvallende prestatie kwam ongetwijfeld van onze bobbende meisjes, Elfje en Eva, die knap veertiende werden.

Kevin Van Der Perren ontgoochelde in het kunstschaatsen met een zeventiende plaats.Bij de vrouwen haalde Isabelle Pieman wel maar een vijfentwintigste plaats (net geen finale dus), maar verbeterde er wel haar persoonlijke record mee.

Onze slalommers Karen Persyn 27ste, Jerke Van den Bogaert 34ste en Bart Mollin (respectievelijk 27e, 34e en niet gefinished) hopen op een herkansing in Sochi 2014.